Postup přípravy receptu Pikantní vepřová kotleta se smetanovou omáčkou:
Vykostěné kotlety osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel nastrouháme najemno. Feferonky a kapary necháme okapat a jemně usekáme. Žampiony nakrájíme na nudličky. Ze smetany a mouky si připravíme zálivku.
Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme sladkou papriku a žampiony. Krátce orestujeme a vložíme plátky masa, které zvolna opečeme z obou stran. Vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, přibližně 20 minut, téměř doměkka.
Potom vmícháme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené feferonky, kapary a dusíme ještě asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme zálivkou ze smetany a mouky. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby prohřejeme a dochutíme.