Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Pilaf s krevetami a zeleninou:
300 g loupaných krevet
| šťáva z citronu
| 5 lžic olivového oleje
| zeleninový vývar
| šťáva z krevet
| špetka šafránu
| 400 g rýže
| 2 cibule
| 3 stroužky česneku
| 1 paprika, cuketa
| 130 g hrášku
| 50 ml koňaku
| cukr, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pilaf s krevetami a zeleninou:
Krevety zbavené krunýře a bez střívek dáme vařit do osolené vroucí vody. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vaříme do změknutí krevet, potom je vyjmeme a šťávu doplníme vývarem. Ochutíme špetkou šafránu, přivedeme do varu a přidáme rýži.
Rýži uvaříme do měkka. Mezitím připravíme cibulku s česnekem – na zbylém olivovém oleji je osmahneme, podlijeme koňakem, přidáme kousky papriky a cuket, hrášek. Dochutíme špetkou cukru, pepřem a solí. Dusíme. Nakonec promícháme s krevetami a podáváme.
Fotky receptu Pilaf s krevetami a zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!