Vložil: | Alpinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pilmíny (pelmeně):
1/4 kg mleté vepřové maso
| 1 ks cibule
| dle chuti česnek
| sůl, pepř, pikantní koření
| 2 hrnky polohrubá mouka
| 1/2 l mléko
| 4 polévkové lžíce plnotuční hořčice
| 1 polévková lžíce cukr
| sojová omáčka
Postup přípravy receptu Pilmíny (pelmeně):
Mleté vepřové maso ochutíme solí, kořením, česnekem. Přidáme drobně nakrájenou cibuli. Z mouky a vlažné vody si na vále připravíme vláčné těsto, které rozválíme, vykrájíme kolečka o průměru 4-5 cm a naplníme masovou směsí. Každé kolečko přeložíme, uzavřeme a vzniklý půloblouček spojíme do kornoutku.V osolené vroucí vodě vaříme asi deset minut.
Omáčka:
Mléko spolu s hořčicí, solí, pepřem, cukrem a sojovou omáčkou řádně našleháme. Omáčka musí být dostatečně hustá. Nejlépe je připravit jí den předem nebo alespoň několik hodin dopředu.
Uvařené horké pilmíny namáčíme do studené omáčky a pochutnáváme si.
Fotky receptu Pilmíny (pelmeně):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!