Postup přípravy receptu Pirátský špíz s dipem:
Na tvarohovou omáčku rozšleháme tvaroh se smetanou a mlékem. Dva stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Česnek a bazalku vmícháme do tvarohové omáčky. Osolíme a opepříme.
Rybí filé omyjeme, osolíme, nakrájíme na kusy a napíchneme na dřevěné špízy. Opereme, osušíme a nadrobno pokrájíme petrželku. Zbylý česnek oloupeme a nadrobno posekáme. Petrželku smícháme s česnekem, 1 lžičkou oleje, rajčatovým protlakem, citronovou kůrou a šťávou, pastu osolíme a opepříme.
Alobalovou misku na grilování vymažeme zbylým olejem. Umístíme do ní špízy a dáme je na rozpálený gril. Po několika minutách grilování je potřeme pastou a grilujeme 2 minuty. Podáváme s tvarohovou omáčkou.