Použité suroviny receptu Piškotová ořechová ruláda:
100 g práškového cukru
| 4 vejce
| 2 dl mléka
| 50 g práškového cukru
| 150 g hrubé mouky
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| Ořechová nádivka:
| 150 g mletých ořechů
| 1 dl mléka
| 150 g práškového cukru
| 1/2 balíčku vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Piškotová ořechová ruláda:
Žloutky se 100 g cukru mícháme dobře do pěny. Do mléka zamícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh, 50 g cukru, mouku a prášek do pečiva. Všechno přidáme ke žloutkům a dobře promícháme. Připravené těsto nalejeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečenou ruládu ještě horkou naplníme ořechovou nádivkou a rychle svineme. Povrch posypeme práškovým cukrem.
Nádivka: Mleté ořechy spaříme vařícím mlékem, přidáme cukr, vanilkový cukr a dobře vymícháme.
Fotky receptu Piškotová ořechová ruláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!