Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![3.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Piškotová roláda s medovým krémem:
4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
| 110 g cukru krupice + na poprášení
| 75 g kukuřičného škrobu
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžička perníkového koření
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 90 g tekutého medu
| 90 g másla + trochu na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s medovým krémem:
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech s okraji o rozměrech 26 x 32 lehce vysmažte tukem a vylože pečicím papírem. Elektrickými metlami ušlehejte bílky dotuha. Po jedné lžíci a za stálého šlehání přidávejte cukr, až bude sníh hutný a lesklý. Zlehka vešlehejte i žloutky. Prosejte spolu kukuřičný škrob, mouku, koření a prášek do pečiva. Spojte s ušlehaným sněhem a nakonec vetřete lžíci medu. Těsto rozetřete na plech a trochu jím zatřeste, aby si "sedlo". Pečte 20 minut, až těsto vyběhne a bude na dotek pevné. Vyklopte na utěrku lehce poprášenou cukrem, stáhněte papír, zarovnejte okraje a ihned pomocí utěrky stočte. Nechte vychladnout. Elektrickými metlami zpěňte máslo a zašlehejte zbylý med. Přidejte dvě lžíce vody a ušlehejte lehký hladký krém. Rozbalte roládu, potřete krémem a znovu stočte. Podávejte poprášenou cukrem.
Fotky receptu Piškotová roláda s medovým krémem:
Fotky vložil: alenab,Natural