Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Piškotová roláda v ovocném rosolu

fotka Piškotová roláda v ovocném rosolu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:

2 vejce  | 60 g pískového cukru  | 80 g polohrubé mouky  | 1/2 lžičky prášku do pečiva  |  tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu  |  jahodová nebo višňová zavařenina  | 2 dl smetany ke šlehání  | Náplň:  | 80 g mleté želatiny  | 3/4 l šťávy z kompotu jahodového nebo višňového

Postup přípravy receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:

Vejce rozklepneme do nádoby, rozšleháme s cukrem, vložíme do nádoby s horkou vodou a za stálého šlehání zahřejeme, až je směs teplá. Nádobu vyndáme z vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto rozestřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. V předehřáté troubě zprudka upečeme. Těsto ihned potřeme zavařeninou a dlouhým nožem uvolňujeme a roládu stáčíme. Necháme ji vychladnout. Do hrnečku dáme želatinu a zalijeme trochou vlažné šťávy. Ostatní šťávu zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, až se zcela rozpustí. Hrubší želatina se hůře rozpouští, můžeme ji proto i s tekutinou rozmixovat. Do mísy nebo dortové formy nalijeme trochu rosolu a necháme téměř do ztuhnutí. Roládu nakrájíme na plátky, rozložíme do mísy a zalijeme zbývajícím rosolem. Necháme v chladnu ztuhnout. Rosolem zaléváme, až když začíná tuhnout, jinak by roláda byla prosáklá. Po ztuhnutí vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehanou smetanou.


Fotky receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !