Postup přípravy receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:
Vejce rozklepneme do nádoby, rozšleháme s cukrem, vložíme do nádoby s horkou vodou a za stálého šlehání zahřejeme, až je směs teplá. Nádobu vyndáme z vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto rozestřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. V předehřáté troubě zprudka upečeme. Těsto ihned potřeme zavařeninou a dlouhým nožem uvolňujeme a roládu stáčíme. Necháme ji vychladnout. Do hrnečku dáme želatinu a zalijeme trochou vlažné šťávy. Ostatní šťávu zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, až se zcela rozpustí. Hrubší želatina se hůře rozpouští, můžeme ji proto i s tekutinou rozmixovat. Do mísy nebo dortové formy nalijeme trochu rosolu a necháme téměř do ztuhnutí. Roládu nakrájíme na plátky, rozložíme do mísy a zalijeme zbývajícím rosolem. Necháme v chladnu ztuhnout. Rosolem zaléváme, až když začíná tuhnout, jinak by roláda byla prosáklá. Po ztuhnutí vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehanou smetanou.