Použité suroviny receptu Piškotové dortíky s jahodami:
5 vajec na korpus
| 150 g cukru na korpus
| 150 g polohrubé mouky
| 2 lžíce másla na vymazání
| 4 lžíce jahodového džemu
| 1 lučina
| 1 zakysaná smetana
| 250 g jahod
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Piškotové dortíky s jahodami:
Žloutky s cukrem třete šlehačem asi 5 minut. Do utřené
hmoty vmíchejte mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Těsto rozetřete na plech s vyšším okrajem, který jste
vytřela máslem a vysypala hrubou moukou. Dejte péct
do vyhřáté trouby. Po upečení vykrajujte z vychladlého
plátu kolečka. Lučinu smíchejte se zakysanou smetanou
a vanilkovým cukrem. Jahody omyjte a nakrájejte na
čtvrtky. Polovinu vykrájených koleček potřete tenkou
vrstvou jahodového džemu, dále vrstvou smetanového
krému, poklaďte jahodami a přiklopte zbývajícími
kolečky. Navrch dejte 1 lžičku krému a ozdobte jahodami.
Fotky receptu Piškotové dortíky s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!