Postup přípravy receptu Piškotové řezy s bílou čokoládou:
Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do misky a rozehřejeme ve vodní lázni. V míse vyšleháme změklé máslo, cukr a žloutky do bílé pěny. Přidáme rozpuštěnou zchladlou čokoládu a mícháme, dokud se těsto nespojí a není hladké. Přisypeme prosátou mouku a zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem, a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Vyjmeme z trouby, stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Potom těsto prokrojíme a spodní část potřeme polovinou šlehačky. Poklademe plátky jahod, potřeme zbylou šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou těsta. Povrch polijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu a necháme v chladu ztuhnout. Nakrájíme na čtverce a podáváme ozdobené hoblinkami čokolády.