Postup přípravy receptu Piškotové řezy s jablkovou nádivkou:
Příprava jablkové nádivky:
Oloupaná jablka nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do kastrolu, zakapeme citrónovou šťávou a 6-8 minut podusíme. Do vychladlé směsi přimícháme cukr, nastrouhané ořechy a ochutíme rumem.
V misce utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. K tomu přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh, do kterého jsme zašlehali druhou polovinu cukru, zasypeme prosátou moukou a vařečkou opatrně promícháme. Plech si vyložíme papírem na pečení a hmotu rozetřeme na papír tenkým dlouhým nožem. Pečeme rychle v horké troubě asi 10-15 minut. Upečený plát ihned obrátíme vrchní stranou na vál nebo plech a papír opatrně stáhnutím odstraníme. Vychladlý piškotový plát v půli překrojíme, jednu polovinu potřeme jablkovou nádivkou, druhou částí zakryjeme, přitiskneme a nakrájíme na čtverečky. Jednotlivé řezy ozdobíme šlehanou smetanou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.