Vložil: | Kacabo |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Piškotové řezy s rybízem:
4 ks vejce
| 100 g polohrubá mouka
| 40 g cukr moučka
| 40 hlávek cukr krystal
| 40 g solamyl
| 1 lžička citronová kůra
| 1 kapka červený rybíz
| 2 balíčky vanilkový cukr
| 4 ks žloutek
| 1 ks smetana ke šlehání (250ml)
| 2 ks tvaroh (250g)
| 100 g cukr krupice
| 300 g červený rybíz
| cukr moučka 100 g
| hladká mouka na poprášení
Postup přípravy receptu Piškotové řezy s rybízem:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a mletého cukru vyšleháme tuhý sníh. Obě pěny spojíme a po trochách přidáváme mouku smíchanou se solamylem i citronovou kůrou.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10-12 minut na 180°C. Korpus poprášíme moukou, překlopíme na utěrku a opatrně stáhneme papír.
Smetanu vymícháme s rybízem na tuhou šlehačku. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem ve vodní lázni do husté pěny. Přimícháme tvaroh i oba druhy cukru. Nakonec smícháme s rybízovou šlehačkou.
Formu na chlebíček vyložíme fólií. Korpus rozkrájíme na čtyři díly. Jeden dáme na dno formy a dva po stranách. Na ně navrstvíme polovinu náplně a přiklopíme poslední díl korpusu. Ten překryjeme zbývající náplní, uhladíme a dáme na 2 hodiny do mrazničky.
Před podáváním necháme řez při pokojové teplotě 15 minut "povolit". Krájíme na plátky a zdobíme kuličkami červeného rybízu.
Fotky receptu Piškotové řezy s rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!