4 vejce
| 200 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 250 g polohrubé mouky
| 3 lžíce oleje
| 1 lžička prášku do pečiva
| citronová kůra
| tuk a mouka na plech
| mandlové lupínky
| čerstvé ovoce na ozdobu
| krém:
| 200 g másla
| 3 dl mléka
| 1 vanilkový pudink
| 150 g cukru
Postup přípravy receptu Piškotové soudečky:
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem do husté pěny. Bílky ušleháme na sníh, přidáme vanilkový cukr a společně s moukou smíchanou s práškem do pečiva a se strouhanou citronovou kůrou lehce vmícháme do žloutkové pěny. Piškotové těsto vlijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče a v troubě upečeme dočervena. Po vychladnutí vyklopíme na vál, piškot prokrojíme a potřeme krémem. Ostrým kulatým tvořítkem vykrájíme soudečky, které potřeme krémem a obalíme mandlovými lupínky. Zdobíme lesními jahodami, ostružinami, plátky meruněk či jiným čerstvým ovocem dle sezony.
Příprava krému: z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a do vlažného vmícháme po lžičkách máslo.
Fotky receptu Piškotové soudečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!