Postup přípravy receptu Piškotovo-kokosová dobrota:
Smícháme mouku, pr. do pečiva, olej, mléko, cukr a vejce. Piškoty slepíme po 2 marmeládou a malinko je zvlhčíme, já jsem je pokapala šťávou z kompotu, ale fakt jenom trošku. V hrnečku 0,5 l smícháme tak půl na půl strouhaný kokos s cukrem. Cukr je na uvážení každého, jak to chce mít sladké. Na pekáč vyložený pečicím papírem nalijeme polovinu těsta, na těsto naklademe slepené piškoty, na piškoty nalijeme druhou polovinu těsta, kterou jsme obarvili kakaem, tak 1 pol. lžíce vrchovatá. Na kakaové těsto nasypeme lžící kokos s cukrem a dáme péct. Pečeme tak asi 1/4 h na 230 st., musí se hlídat. Zkusíme špejlí a když se těsto nelepí, plech vyndáme a okamžitě přelijeme celou buchtu šlehačkou. Dáme vychladit a baštíme.
2 pr. do pečiva v těstě jsou proto, že těsto je s kokosem těžší, tak, aby hezky vyskočilo.