Použité suroviny receptu Pistáciový krém z podmáslí:
150 g loupaných spařených pistácií
| 6 plátků želatiny
| 1 limety
| 400 ml podmáslí
| 3 lžíce cukru
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 bal. vanilkového cukru
| 2 malé růžové grapefruity
| 1 lžíce tekutého medu
| na ozdobu: máta
Postup přípravy receptu Pistáciový krém z podmáslí:
Pistácie až na 2 lžíce jemně umeleme. Krátce je opražíme nasucho a necháme vychladnout. Želatinu namočíme. Z limety ostrouháme jednu lžičku kůry a vymačkáme šťávu. Kůru smícháme se šťávou,-podmáslím a cukrem, vmícháme mleté pistácie. Želatinu rozpustíme a vmícháme do krému. Chladíme 30 minut. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do želírujícího krému. Ten naplníme do formiček a uložíme na 4 hod. do chladničky. Grapefruity dobře oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme na 3 min. do rozehřátého medu. Krém vyklopíme na talířky a obložíme proslazenými grapefruity, pistáciemi a mátou.
Fotky receptu Pistáciový krém z podmáslí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!