Použité suroviny receptu Pizzaiola rajčatová omáčka na pizzu:
2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 malý celer
| 1 stopka řepíkatého celeru i s menšími lístky
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 kg oloupaných rajčat
| 1 lžíce hnědého cukru
| 2 lžíce hustého rajčatového protlaku
| 1 bobkový list
| 100 ml červeného vína
| sůl, pepř
| 2x na konec nože mleté papriky
| na konec nože mletého nového koření
| 1/2 lžičky suchého mletého rozmarýnu
| 2 větvičky petržele
| několik kapek tabasca
Postup přípravy receptu Pizzaiola rajčatová omáčka na pizzu:
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a cukr a necháme krátce povařit. Potom přidáme bobkový list a červené víno. Přidáme ostatní suroviny, petržel nakrájíme a také přidáme. Potom vmícháme několik kapek tabasca a omáčku necháme nepřikrytou za občasného promíchání vařit asi 20 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme, dochutíme a podle potřeby dokořeníme. Dáme do malých skleniček a zasterilujeme.
Tato omáčka se v Itálii dává na pizzu jako podklad a potom se na ni kladou různé přísady. Tato dávka vyjde na 3 skleničky od výživy, takže, pokud ji chceme dělat ve větším množství, tak vše znásobíme.
Fotky receptu Pizzaiola rajčatová omáčka na pizzu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!