Použité suroviny receptu Plátky vepřové krkovičky ve smetaně:
dle potřeby: olivový olej
| 200 ml smetana
| 4 plátky vepřová krkovice
| 2 ks cibule
| na potření:
| 4 lžíce plnotučná hořčice
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 1/2 balíčku mražená asijská směs
| dle chuti: koření na steak
Postup přípravy receptu Plátky vepřové krkovičky ve smetaně:
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Lehce je rozklepeme, posypeme kořením a pepřem. Vložíme je do mísy a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet.
Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na proužky.
V široké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a před otočením ještě neopečenou stranu potřeme hořčicí. Po natření a otočení zasypeme cibulí a přidáme mraženou asijskou směs zeleniny a žampionů. Necháme asi 2 minuty opékat, pak přiklopíme poklicí a necháme 15 minut podusit.
Přilijeme smetanu a necháme ji prohřát.
Na talíři přeléváme plátky vepřové krkovičky vzniklou omáčkou. Plátky vepřové krkovičky ve smetaně podáváme s americkými brambory. Nezapomeneme na zelný salát, který doplní chuťově i barevně připravený pokrm na talíři.
Fotky receptu Plátky vepřové krkovičky ve smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!