Postup přípravy receptu Plátky z vepřové panenky:
Omyté a osušené panenky odblaníme a nakrájíme na medailonky, které jen lehce naklepeme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a panenky na ní zprudka opečeme po obou stranách. Odložíme je bokem a každý kousek potřeme směsí získanou smícháním hořčice, koriandru, 2 lžic medu a lžičky soli.
Oloupeme červenou řepu, cibuli a karotku, nakrájíme je na plátky a orestujeme krátce na zbylém oleji. Pak zeleninu vložíme do pekáčku, promícháme ji s balzamikovým octem a lžící medu, přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 160°C. Když zelenina změkne, odklopíme ji, navrch rozložíme opečené medailonky a odkryté pečeme vše společně ještě dalších 10 minut. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory.