Použité suroviny receptu Platýs s holandskou omáčkou v mikrovlnce:
375 g filé z platýze
| 1/2 citronu (šťáva)
| 3 lžíce bílého vína
| 100 g másla
| 3 žloutky
| 2 lžíce vinného octa
| 2 lžíce vody
| 100 g žampionů
| 75 g očištěných garnátů
| špetka soli
| špetka pepře
| špetka cayenského pepře
Postup přípravy receptu Platýs s holandskou omáčkou v mikrovlnce:
Filé z platýse omyjeme, osušíme a pokapeme 1 lžicí citronové šťávy. Do misky dáme máslo a necháme ho 1-2 minuty rozpustit při 600 wattech. Žloutek dáme do nádoby s připraveným vinným octem, vodou a 2 lžičkami citronové šťávy. Vše našleháme do pěny. Mírně ochlazené tekuté máslo přidáváme po částech do našlehané pěny. Tuto hmotu necháme při 600 wattech 1 minutu zhoustnout. Omáčku důkladně promícháme a dochutíme solí a cayenským pepřem. Žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na lupínky. Filé z platýse osolíme, opepříme a položíme do ohnivzdorné mísy. Žampiony a garnáty rozdělíme na filé a přelijeme připravenou omáčkou. Pokrm vložíme do mikrovlnky do horní polohy a upravujeme při vysokém stupni grilování a výkonu 300 wattů 12-15 minut, dokud omáčka nezezlátne.
Fotky receptu Platýs s holandskou omáčkou v mikrovlnce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!