Postup přípravy receptu Platýz s pomerančovo-jogurtovou omáčkou:
Platýze zbaveného kůže pokapeme olejem a posypeme zmraženou nebo čerstvou bazalkou. Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku smícháním trochy šťávy z pokrájených oloupaných a odblaněných pomerančů s jednou lžičkou kukuřičného škrobu, 80 g nízkotučného bílého jogurtu a jednou lžičkou dijonské hořčice.
Platýze zprudka opečeme na nepřilnavém povrchu s trochou oleje, rybu vyndáme a dáme orestovat pomeranče, přes které poté přelijeme zbytek omáčky. Necháme trochu povařit a přisolíme. Platýze servírujeme přelitého touto omáčkou a jako přílohu podáváme rýži.
Fotky receptu Platýz s pomerančovo-jogurtovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!