Vložil: | Postlík |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 59 |
|
|
Použité suroviny receptu Pletýnky, uzly:
250 ml vlažného mléka
| 50 g rozpuštěného másla
| 1 ks rozšlehané vejce
| 1/2 lžičky soli
| 450 g hladké mouky
| 1a1/2 lžičky sušeného droždí
| kmín
| mák
Postup přípravy receptu Pletýnky, uzly:
Všechny suroviny, kromě posypu vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmístíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Pletýnky necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).
Fotky receptu Pletýnky, uzly:
Fotky vložil: hlouskova,Ježíšek