Vložil: | Palachova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Plieskavce na grilu /balkánské karbanátky/:
0,7 kg mleté hovězí maso
| 0,3 kg mleté vepřové maso
| 1 ks vejce
| 1 ks cibule
| pepř
| sůl
| strouhanka
| olej
Postup přípravy receptu Plieskavce na grilu /balkánské karbanátky/:
Směs na balkánské karbanátky plieskavce má tvořit větší podíl mletého hovězího masa a méně vepřového masa (místo hovězího se původně dávalo skopové), smícháme, přidáme vejce, sůl, pepř, drobně pokrájenou cibuli a trochu strouhanky. Vše řádně smícháme a utvoříme plošší karbenátky, které potřeme navrchu olejem. Grilujeme z každé strany asi 15 minut, aby byly udělané uvnitř a přitom nebyly černé. Kdo negriluje poprvé, správnou dobu odhadne sám. Měly by být voňavé od kouře a zůstat šťavnaté. Podává se s pečivem nebo s brambory a zelenminovým salátem.
Fotky receptu Plieskavce na grilu /balkánské karbanátky/:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!