Postup přípravy receptu Plněná krůtí prsa na grilu:
Vyšší krůtí prsíčka nakrájíme na větší pláty (dvojplátek), tj. přes prsíčka nařízneme jeden plátek asi 1 a 1/2 cm, který nedořízneme do konce (asi tak 2 cm necháme) a režeme další 1 a 1/2 cm plátek, který již uřízneme celý.
Vznikne velký plát, který bez problému naplníme. Plátky opravdu velmi lehce naklepeme (nejlépe, když přes ně dáme na mikrotenový sáček - maso se netrhá a nelepí). Maso z obou stran trochu osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochou steakového pepře. Pak již máme připraveno k plnění.
Stranu, kterou budeme plnit lehce potřeme čili omáčkou a kapkou sojové omáčky (můžeme přidat trochu bylinek, ale nesmíme to přehnat, bylo by to hořké). Na to dáme plátek anglické slaniny, lžičku žampiónů, trochu nakrájených barevných paprik a kousek uzeniny. Uzavřeme párátky a připravíme si směs na potírání. V hrníčku rozmícháme asi 2 dcl oleje s grilovacím kořením, trochou sladké sojové omáčky (místo sladké sojovky může být meruňková marmeláda nebo med smíchaný s obyč. sojovkou) a čili (ale jen trochu, aby to bylo příjemné na chuť ne na hasiče) a máme-li, přidáme trochu posekaných čerstvých bylinek.
Pak již grilujeme na mírném plameni za občasného otáčení a potírání směsí, asi 30 -35 minut.
Komu nevadí sýr, může do náplně pridat kousek tvrdého sýra nebo nastrouhanou Nivu.
U tohoto papáníčka, zkazí-li se nám počasí, není problém dát takto připravená masíčka do trouby a místo chleba dát jako přílohu na plátky nakrájené oloupané vařené brambory, posypané grilovacím kořením, zapečené 40 minut v troubě až mají krásnou narůžovelou barvičku.