Postup přípravy receptu Plněná piškotová roláda:
Tři bílky oddělíme od žloutků. Bílky a 1 lžíci vlažné vody ušleháme dotuha, přičemž přisypáváme 50 g cukru a vanilkový cukr. Pak postupně všleháme všechny čtyři žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme na vaječnou pěnu a vmícháme.
Plech vyložíme pergamenovým papírem, na něj dáme těsto a v předehřáté troubě (200 °C) pečeme asi 10 minut. Pak piškot překlopíme na vlhkou utěrku, posypanou 1 lžící cukru. Pergamen hned stáhneme. Pomocí utěrky piškot svineme a necháme zchladnout.
Lístky bílé želatiny namočíme do studené vody. Několik malin si necháme na ozdobení, zbytek rozšleháme na pyré a přes síto propasírujeme. Vmícháme zbylý cukr, plnotučný jogurt a citronovou kůru. Želatinu důkladně vymačkáme a zatepla rozpustíme. Rozmícháme ji s troškou malinového krému, vmícháme do jeho zbytku a dáme na chvíli do chladničky.
Ušleháme dotuha smetanu. Když začne chlazený krém houstnout, šlehačku do něho vmícháme. Piškot rozvineme, potřeme krémem a pomocí utěrky svineme. Pocukrujeme, rozkrájíme na kousky a dáme na mísu. Ozdobíme lístky meduňky a zbylými malinami.