Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněná roláda z mletého masa:
1 lžička tymiánu
| 500 g mletého krůtího masa
| 500 g mletého vepřového masa
| 1 lžička bazalky
| 1 lžička pepře
| 100 ml mléka
| 2 lžičky soli
| 250 g zakys. smetany na potření
| náplň:
| 120 g vepřové šunky
| 120 g sýru (40%)
| 120 g pikant. hořčice
| příloha:
| 200 g mražené mrkve
| 200 g mraženého hrášku
| sůl
| podravka
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Plněná roláda z mletého masa:
Oba druhy mletého masa smícháme, osolíme, ochutíme pepřem i bylinkami, přilijeme mléko a promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc v chladničce naležet.
Na pracovní desku rozložíme utěrku a na ni dáme alobal nebo potravinářskou fólii do tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme a povrch uhladíme. Plát potřeme hořčicí (dijonská) a na ni rozložíme plátky šunky a sýru.
Maso pomocí utěrky smotáme, přičemž nesmíme alobal nebo fólii zapomenout odstranit. Roládu vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, potřeme částí smetany a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C. Během pečení roládu přeléváme i podléváme vodou a potíráme smetanou.
Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji orestujeme na rozpáleném másle. Ochutíme podravkou a podle chuti přisolíme.
Plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a servírujeme obloženou dušenou mrkví i hráškem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Chutná i studená na krajíčku chleba.
Fotky receptu Plněná roláda z mletého masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!