1 kg polohrubé mouky
| kostku droždí
| 10 lžic oleje
| lžičku soli
| 2-3 žloutky
| na zadělání těsta mléko
| trochu cukru na kvásek
| Na cibulku
| 15 dkg strouhaného sýru s plísní
Postup přípravy receptu Plněné bochánky:
Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout a poté tvoříme bochánky, které dáváme na vymaštěný plech, potřeme je vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem. Po upečení rozkrojíme a namažeme strouhaným plísňovým sýrem smíchaným s cibulkou.
"Bochánky jsou výborné ke gulášovce, bramboračce nebo jen tak polité kečupem," doporučuje čtenářka Eva. Děkujeme za recept.
Fotky receptu Plněné bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!