Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné brambory s nivou, smetanou a Vysočinou:
6 větších brambor
| 300 g Vysočiny
| 200 g anglické slaniny
| 200 g nivy
| 150 ml smetany ke šlehání
| 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Plněné brambory s nivou, smetanou a Vysočinou:
Brambory uvaříme a oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, naskládáme polovinu do zapékací mísy, na ně navrstvíme směs. Směs vyrobíme z nastrouhané nivy, Vysočiny nakrájené na drobné proužky, rozmačkaného česneku a vše zalijeme smetanou - promícháme. Nesolíme! Brambory poklademe plátky anglické slaniny, uložíme do zapékací misky vyložené alobalem a alobalem také přikryjeme a pečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut.
Podáváme se zeleninovou oblohou. Lze i jako příloha k masu.
Fotky receptu Plněné brambory s nivou, smetanou a Vysočinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!