Postup přípravy receptu Plněné cannelloni :
Rajčata vyjmeme z nálevu a nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 190°C. Olivový olej rozehřejeme v kastrolu a rajčata na něm krátce orestujeme. Potom je zalijeme vínem, smetanou a šťávou z rajčat, důkladně promícháme a 2 min. podusíme. Směs osolíme, opepříme a necháme částečně vychladnout. Mozzarellu slijeme od nálevu a necháme dobře okapat. Potom ji nakrájíme na malé kousky. Šunku nastrouháme na nudličky, promícháme s mozzarellou, bazalkou
a petrželkou. Ke směsi rozklepneme vejce a dobře rozmícháme. Cannelloni naplníme šunkovou hmotou, poskládáme je do máslem vmazané zapékací misky, zalijeme rajčatovým bešamelem, vložíme do trouby a zapékáme asi 30 min. Potom cannelloni posypeme sýrem a ještě asi 5 min. necháme v troubě zapéci. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme oreganem.