2,5 kg menších lilků
| 1,5 kg mrkve
| 1 palička česneku
| stonky z 1 řapíkatého celeru
| 3 chilli papričky nebo feferonky
| 5 omytých višňových listů
| 1 a1/2 lžičky soli
| 3 lžíce jablečného octa
Postup přípravy receptu Plněné naložené lilky:
Na 1 sklenici o objemu 3 l. Podélně, ne úplně nakrojené lilky opatrně vydlabeme. Povaříme je v páře asi 5 minut. Pak je přes noc necháme v chladu. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer nakrájíme na kousky, česnek nahrubo. Vše smícháme a směsí naplníme lilky. Na dno sklenice dáme višňové listy a nakrájené chilli papričky. Svaříme 500 ml vody, jablečný ocet a sůl. Do připravených sklenic naskládáme lilky a zalijeme nálevem. Lilky musejí zůstat stále potopené, proto je zatížíme třeba důkladně omytým oblázkem. Sklenici zakryjeme utěrkou a na dobře větraném místě necháme asi 2 týdny kvasit. Kvašení končí, když je nálev čirý. Během kvašení je nálev zakalený. Sklenici poté uzavřeme a uchováme v chladu.
Fotky receptu Plněné naložené lilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!