Postup přípravy receptu Plněné telecí:
Z klobás vymačkat masovou hmotu. Žampiony a petrželku krátce opláchnout a nasekat. Petrželku a 3 lžíce smetany smíchat s klobásovou pastou, ochutit solí, cibulovým pepřem a chilli.
Maso omýt a osušit. Připravenou nádivkou naplnit kapsu v mase, uzavřít ji špejlí a maso ovázat nití. Potom ho potřít olejem, osolit, opepřit a vložit do vymaštěného pekáče. Péct asi 1 a 1/4 hodiny v předehřáté troubě (200°, st. 3).
Mrkev očistit a omýt a cibuli oloupat. Obojí nakrájet na velké kousky a přidat do pekáče. Pečeni postupně podlévat asi půl litrem vody. Mezitím omýt rajčata a křížem je naříznout. Na každé dát kousek másla, strouhaný parmezán, osolit a opepřit.
Hotovou pečeni zabalit do alobalu a udržovat teplou. Rajčata položit na plech a 4 minuty grilovat v troubě. Výpek přecedit do jiné nádoby, uvést do varu, ochutit solí a pepřem. Přidat zbytek smetany a jíšku a znovu povařit. Maso nakrájet na plátky, upravit na talíř, polít omáčkou a obložit grilovanými rajčaty.