Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné závitky z mořského jazyka:
4 filety z mořského jazyka
| 25 g strouhanky
| 2 jarní cibulky
| 40 g krevet loupaných
| 40 g žampiónů
| kopr
| 1 lžíce piniových oříšků
| 1 vejce velké
| sůl
| pepř
| 2 bobkové listy
| 1,5 dl bílého vína
| 1,5 dl šlehačky
| 1 pomeranč
| 1 žloutek
| máslo
| kopr na ozdobu
| plátky pomeranče na ozdobu
Postup přípravy receptu Plněné závitky z mořského jazyka:
10 minut před tím, než dáte rybu do trouby, zapněte ji na 180 st. C. Pekáč vymažte máslem. Rybu opláchněte a osušte ji. Pokud má kůži, stáhněte ji. Do misky dejte strouhanku. Zelnačku nakrájejte na drobno a přidejte ji ke strouhance.
Krevety rozložte na kuchyňský papír, aby z nich odsál vodu. Potom je rozsekejte a spolu s piniovými oříšky je přidejte do misky se strouhankou. Osolte, opepřete, do misky přidejte vejce a vše rozmíchejte na nádivku, která nesmí být lepivá.
Rybí filety rozložte na prkénko a každý podélně rozpůlte. Na filety rozdělte nádivku, asi 1 cm od konce ponechte bez nádivky. Srolujte je směrem od ocasu k hlavě. Vložte je nastojato do vymazaného pekáče, přidejte k nim bobkový list a zalejte je vínem s přídavkem 1 dl vody.
Kůru z pomeranče seřízněte a přidejte asi 1 PL této kůry k filetům.
Pekáč zakryjte a duste v troubě 15-18 minut.
Pekáč vyjměte z trouby, opatrně z něj odstraňte tekutinu a dejte ji do kastrolku. Rybu udržujte horkou.
Tekutinu z ryby v kastrolku odvařte asi na polovinu. Smetanu a žloutek rozšlehejte a vmíchejte je do kastrolku. Opatrně zahřívejte a míchejte až omáčka dostane krémovou konzistenci. Omáčku dochuťte solí a pepřem, nalejte ji kolem ryby a ozdobte snítkami kopru a plátky pomeranče.
Fotky receptu Plněné závitky z mořského jazyka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!