Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný nepomucký kapr:
1 větší kapr
| 1 cibule
| 100 g vepřových jater
| 3 stroužky česneku
| 0,2 l mléka
| 50 g slaniny
| 2 vejce
| 300 g žampiónů
| 50 g lískových oříšků
| sůl
| pepř
| 80 g másla
| strouhanka podle potřeby
Postup přípravy receptu Plněný nepomucký kapr:
Kapra očistíme, vykucháme, vypláchneme, osušíme a osolíme. Připravíme nádivku. Na zpěněnou cibuli dáme nakrájené houby, přidáme na kostičky nakrájená játra. Podusíme. Smícháme s vejci, mletými oříšky, osolíme a opepříme. Zahustíme trochou strouhanky. Kapra opatrně naplníme, aby při pečení nepraskl. Sešijeme nebo spíchneme jehlami, vložíme do pekáče na rozehřáté máslo a pečeme po obou stranách. Podléváme vodou nebo bílým vínem. Příloha je rýže nebo brambory.
Fotky receptu Plněný nepomucký kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!