Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný telecí řízek:
4 ks telecí kýta - plátky
| 1 ks rohlík
| 150 g tuňák ve vlastní šťávě - konzerva
| 2 lžíce sladká smetana
| 1 ks cibule
| 1 lžíce hladká mouka
| 1 lžička máslo
| sůl, mletý pepř podle chuti
| oregano
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Plněný telecí řízek:
Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme smetanou. Omyté a osušené telecí plátky z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík se smetanou rozemneme prsty a smícháme s okapaným tuňákem.
Do středu každého telecího řízku vložíme část tuňákové směsi, řízek přeložíme, na okrajích sklepneme a upevníme kovovou jehlou nebo párátkem.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibuli, na ni vložíme připravené řízky, posypeme oreganem, z obou stran prudce osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna asi 30 minut doměkka. Pak řízky vyjmeme a odstraníme jehly nebo párátka.
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, krátce provaříme a nakonec v ní necháme rozpustit máslo.
Plněný telecí řízek na talíři přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Plněný telecí řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!