| Vložil: |  admin |  
    | Porcí: | 4 |  
    | Doba přípravy: |  45 min |  
    | Hodnocení: |  Žádné hodnocení  |  
    | Počet hodnocení: |  0  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Plněný telecí řízek:
4 ks telecí kýta - plátky
 | 1 ks rohlík
 | 150 g tuňák ve vlastní šťávě - konzerva
 | 2 lžíce sladká smetana
 | 1 ks cibule
 | 1 lžíce hladká mouka
 | 1 lžička máslo
 |  sůl, mletý pepř podle chuti
 |  oregano
 |  olej na smažení
Postup přípravy receptu Plněný telecí řízek:
Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme smetanou. Omyté a osušené telecí plátky z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík se smetanou rozemneme prsty a smícháme s okapaným tuňákem. 
Do středu každého telecího řízku vložíme část tuňákové směsi, řízek přeložíme, na okrajích sklepneme a upevníme kovovou jehlou nebo párátkem.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibuli, na ni vložíme připravené řízky, posypeme oreganem, z obou stran prudce osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna asi 30 minut doměkka. Pak řízky vyjmeme a odstraníme jehly nebo párátka.
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, krátce provaříme a nakonec v ní necháme rozpustit máslo.
Plněný telecí řízek na talíři přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.
 
Fotky receptu Plněný telecí řízek: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!