Použité suroviny receptu Plný hrnec kuřecího masa:
2 kuřecí prsíčka
| 300 - 400 g kuřecích srdíček
| 300 - 400 g kuřecích jater
| 3 větší rajčata
| 2 bílé (zelené) papriky
| 2 velké cibule
| česnek, olivy, olej, sůl, pepř, podravka
Postup přípravy receptu Plný hrnec kuřecího masa:
2 větší oloupané cibule nakrájíme na nudličky. V hlubším kastrólu (s kovovými uchy - kvůli pečení v troubě) - ideální je například Titanio rendlík - rozpálíme 2 polévkové lžíce (olivového) oleje a cibuli na něm opečeme mírně do zlatova. Ještě k Titanio rendlíku - má povrch Keravis s oxidem titania, je kovuvzdorný a nepřilnavý se zárukou 4 roky. Rendlík se dá použít i jako pekáč do trouby - což je případ našeho receptu.
Jakmile cibulka mírně zhnědne, přidáme do rendlíku očištěná (zbavená žilek) kuřecí srdíčka. Mírně osolíme a promícháme. Počkáme až srdíčka zesvětlají a přidáme na větší kostky nakrájené 2 kuřecí prsíčka. Opět trošku osolíme a promícháme.
Počkáme až zesvětlají i prsíčka a přidáme poslední druh masa - kuřecí játra - ty už ale nesolíme!!! Opět promícháme a mezitím si nakrájíme na nudličky 2 světlé papriky. Játra nám také změnila barvu (2-3 minuty) a to je čas přidat tu papriku.
4-5 stroužků česneku nakrájíme na větší plátky a spolu se zelenými olivami bez pecek (jeden sáček oliv - nálev slijeme mimo) přidáme do rendlíku s masem. Okořeníme směsí čerstvě namletých pepřů. 3 velká rajčata nakrájíme na silnější plátky a poklademe jako poslední vrstvu. Na rajčata nasypeme 2 polévkové lžíce podravky.
Vše přikryjeme pokličkou a dusíme na středním ohni asi 20 minut a pak vložíme bez pokličky do středně vyhřáte trouby. Zapékáme na mírném ohni asi 30 minut. Opět nedoléváme vodu - proto ale 1-2x během pečení maso zkontrolujeme.
Fotky receptu Plný hrnec kuřecího masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!