Vložil: | kosanka |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 71 |
|
|
Použité suroviny receptu Plzeňský štrůdl:
30 dkg hladké mouky
| 1/2 kostky ztužený tuk
| 1 vejce
| 16 lžic plzeňského piva
| jablka
| cukr
| skořici
| strouhaný perník
| rozinky
Postup přípravy receptu Plzeňský štrůdl:
Z mouky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočívat přikryté nahřátým kastrolem.
Pak vyválíme placku, posypeme ji perníkem (strouhankou), na něj nakrájíme jablka na plátky a přidáme skořici, cukr, oříšky a rozinky.
Zabalíme a pečeme na plechu asi půl až třičtvrtě hodiny.
Fotky receptu Plzeňský štrůdl:
Fotky vložil: hlouskova,damami,meluzína,VendaD,Ježíšek,Torta