Postup přípravy receptu Podřipský guláš:
Do kastrolu dáme sádlo nebo olej a do něj přihodíme rozmačkaný česnek, asi tak pět velkých stroužků. Když česnek pění, přidáme nakrájené kostky hovězí kližky nebo předního. Osolíme. Maso pustí šťávu, a tak k ní přidáme lžíci hořčice, dvě lžíce kečupu, mletou sladkou papriku, tekuté maggi a mícháme. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme do měkka. Komu se po ochutnání bude zdát, že to má málo grádů, může opatrně přidat trochu pepře. Zahustíme česnekovou jíškou . V kuchyni prostě musí být vůně jak na Balkáně. Jako přílohu dáváme ke guláši malé bramboráčky. Na talíři to má vypadat následovně: po obvodu talíře bramboráčky, uprostřed guláš. Ten se ještě posype strouhaným sýrem a kostičkami šunky. Úplně nahoru se položí půl vejce na tvrdo.