Použité suroviny receptu Podzimní chlebový nákyp s ovocem:
900 g směsi ostružin, nakrajených jablek a hrušek
| 150 g světléhnědého cukru
| 1 lžička skořice
| 225 g bílého chleba tence nakrájeného a zbaveného kůrky (asi 12 plátků)
Postup přípravy receptu Podzimní chlebový nákyp s ovocem:
1) Dejte ovoce, cukr, skořici a 7 lžic vody do velkého hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte dusit 5-7 minut, dokud ovoce nezměkne, ale nesmí se rozvařit.
2) Mezitím vyložte okraje a dno zapékací misky (o obsahu 9 dl) chlebovými plátky, tak aby mezi nimi nebyly žádné mezery.
3) Lžíci přendejte ovoce doprostřed chlebové mísky a svrchu prikryjte zbývajícími plátky chleba.
4) Zakryjte talířkem a zatěžkejte. Přes noc dejte nákyp chladit do ledničky.
5) Vyklopte nákyp na servírovací talíř a okamžitě podávejte.
Fotky receptu Podzimní chlebový nákyp s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!