Použité suroviny receptu Pohár z ovesného mléka s jahodami:
500 ml ovesného bionápoje
| 20 ml javorového sirupu, nejlépe bio
| vanilkový biopudink
| 4 lžíce sójové smetany v biokvalitě (Provamel)
| čerstvé, nejlépe domácí jahody nebo kvalitní jahodový džem (například Dalfour; nepochází z bioovoce, ale obejde se bez přidaného cukru)
| čerstvá meduňka či máta na ozdobu
Postup přípravy receptu Pohár z ovesného mléka s jahodami:
1. Ovesný nápoj promíchejte s javorovým sirupem a dvě třetiny směsi dejte vařit. Ve zbylé části rozmíchejte pudink.
2. Když se mléko začíná vařit, přilijte pudink s mlékem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, 3–5 minut.
3. Nakonec přidejte sójovou smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.
4. Část jahod rozmačkejte a promíchejte s vychladlým krémem. Ozdobte jahodami a lístky bylinek.
Fotky receptu Pohár z ovesného mléka s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!