Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka gazpacho :
1 kilogram rajčat
| 500 gramů okurky
| 350 gramů papriky (žluté a zelené),
| 4 stroužky česneku
| 2 cibule (nejlépe červené
| 2 krajíce pšeničného chleba,
| 2 lžíce vinného octa
| 3 lžíce oleje
| 700 ml rajčatové šťávy
| několik lístečků bazalky
| sůl,
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Polévka gazpacho :
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky a zbavíme pecek. Papriky dáme na gril a za občasného obracení pečeme čtvrt hodiny. Následně je zabalíme do vlhkého papíru a jak vychladnou odstraníme kůžičku a semínka. Okurky oloupeme a pak je i papriky nakrájíme na kostky. Pětinu nakrájené zeleniny odložíme. Pšeničný chléb zbavíme kůrky, namočíme ve vodě a vodu pak vymáčkneme. Chléb, nasekanou na drobno cibuli, česnek a zbylou zeleninu mixujeme s octem a olejem (nejlépe olivovým). Do vzniklé hmoty přidáme rajčatovou šťávu, odloženou nakrájenou zeleninu. Dochutíme solí a pepřem a odložíme do lednice. Podáváme s topinkami a posypané nasekanou bazalkou.
Fotky receptu Polévka gazpacho :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!