Použité suroviny receptu Polévka rožnovského uzenáře:
200 g valašské klobásy
| 100 g valašského špeku
| 150 g pohanky
| 400 g kysaného zelí
| 1 větší cibule
| sůl
| mletý pepř
| česnek
| majoránka
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka rožnovského uzenáře:
Postup:
Na kostičkách Valašského špeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky krájenou Valašskou klobásu. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, majoránkou, rozmačkaným česnekem a přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme propláchnutou pohanku a překrájené kysané zelí, které jsme podle potřeby propláchli. Vaříme až je pohanka i zelí měkké a nakonec vkládáme sekanou petrželku. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.
Fotky receptu Polévka rožnovského uzenáře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!