Použité suroviny receptu Polévka s játry a květákem:
200 g květáku
| 100 g kuřecích jater
| 40 g hl. mouky
| 50 g másla
| 200 ml smetany
| mušk. oříšek
| vegeta
| sůl a pepř
| 1 žloutek
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka s játry a květákem:
Játra uvaříme spolu s květákem v 1 litru osolené vody doměkka. Scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z jater a květáku. Ochutíme muškátovým oříškem a pepřem. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do polévky přidáme prolisovaná játra a nadrobno nakrájený květák. Vaříme dalších 5 minut. Ve smetaně rozšleháme žloutek. Přilijeme do polévky, krátce prohřejeme, dochutíme vegetou a petrželkou.
Fotky receptu Polévka s játry a květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!