Použité suroviny receptu Polévka s růžičkovou kapustou:
20 g sušených hub
| 2 cibule
| 400 g brambor
| 200 g mrkve
| 800 g růžičkové kapusty
| 300 g rajčat
| 1 lžíce másla
| 800 g uzeného masa
| 1 litr uzeného vývaru
| dle chuti: několik kuliček pepře a nového koření
| 2 bobokové listy
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Polévka s růžičkovou kapustou:
Houby namočíme ve vodě. Cibuli najemno nasekáme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata křížem lehce nakrojíme a přelijeme vařící vodou, necháme je chvilku stát a potom lehce sloupneme slupku. Rajče rozkrojíme a lžící vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Maso rozděláme na kousky a na másle ho orestujeme, přidáme brambory a přelijeme vývarem. Vymačkáme přebytečnou vodu z hub, nakrájíme je na kousky a dáme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut. Potom přidáme mrkev s kapustou a vaříme doměkka dalších 15 minut. Z polévky vyjmeme maso a nakrájíme na kostičky. Spolu s rajčaty je vrátíme do polévky a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku ochutíme solí a pepřem a vyjmeme nové koření a bobkový list.
Fotky receptu Polévka s růžičkovou kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!