Postup přípravy receptu Polévka stracciatella :
1. pokrájené maso, kosti a zeleninu promícháme s olejem a kořením, vložíme do rozpálené trouby na 200°C a prudce zapečeme dozlatova, cca 20 minut
2. jakmile se směs masa se zeleninou zapeče, vysypeme vše do většího hrnce, zalijeme vodou; přivedeme k varu a zvolna vaříme cca dvě hodiny. Vaříme mírně, necháme pobublávat; pokud se nám vytvoří na povrchu polévky pěna, sebereme ji
3. když je vývar hotový, scedíme jej přes jemné síto do druhého hrnce, 250 ml dáme stranou vychladnout, v těchto 250 ml vychladlého vývaru rozšleháme vejce se strouhaným parmezánem a krupicí
4. vývar opět přivedeme k mírnému varu a vmícháme do něj rozšlehanou směs; necháme projít varem cca 3-4 minuty, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
5. ciabattu nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem a z obou stran v troubě opečeme
6. do polévkového talíře vložíme opečenou ciabattu, přelijeme teplou polévkou a posypeme krájenou bazalkou, pokapeme olivovým olejem