Použité suroviny receptu Polévka z bedly a hnojníku:
50 g másla
| 1 střední cibule
| 225 g hnojníku obecného
| 1 stroužek česneku
| 900 ml drůbežího vývaru
| 175 g jedlých bedel
| 4 lžíce smetany
| 2 lžíce citronové šťávy
| sůl
| pepř
| čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu Polévka z bedly a hnojníku:
Na másle zpěníme cibulku, vsypeme nadrobno nakrájený hnojník a prolisovaný česnek a pomalu smažíme, až houby změknou a začnou pouštět šťávu. Přidáme kuřecí vývar, uvedeme znovu do varu a 15 minut vaříme. Poté vše rozmixujeme. Zbývající máslo rozpustíme v teflonové pánvi, přidáme pokrájené bedly a pomalu smažíme tak, aby neztratily barvu. Přidáme do kastrolu a minutu povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, ochucenou citronovou šťávou a okořeníme. Na talíři sypeme petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.
Fotky receptu Polévka z bedly a hnojníku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!