Použité suroviny receptu Polévka z bílého chleba, hub a smetany:
1 l vývaru slepičího
| 1 citron
| 1/2 kg hub
| 100 ml smetany ke šlehání
| 85 g másla
| 1 cibule
| 200 g bílého chleba
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Polévka z bílého chleba, hub a smetany:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Houby jemně nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. Asi polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby a osolíme, opepříme. Houby za stálého míchání dusíme dokud se všechna voda neodpaří.
Z chleba odkrojíme kůrku a střídku pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a chléb za stálého míchání osmažíme. Nakonec chléb zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 15 minut. Poté přidáme houby a na závěr vmícháme smetanu. Polévku dle potřeby přisolíme a opepříme.
Fotky receptu Polévka z bílého chleba, hub a smetany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!