Vložil: | radio11 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 170 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 45 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z fazolí a uzeného kolena:
1 malé uzené koleno
| 1,2 l vývaru z kolene a zeleniny
| po 2 lžících sádla a hl. mouky
| 250 g barevných fazolí
| 2 cibule
| 2 str. česneku
| sůl a pepř
| 1 bobk. list
| 10 pepřů
| 3 nová koření
| pečivo
Postup přípravy receptu Polévka z fazolí a uzeného kolena:
Fazole předem namočíme.
Jednu cibuli oloupeme. Uzené koleno vložíme do studené vody, přivedeme k varu a necháme asi 30 minut vařit. Potom vodu slijeme, koleno zalijeme čistou vroucí vodou, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky.
Namočené fazole scedíme a necháme okapat. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Na sádle necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme mouku a krátce restujeme do zpěnění. Takto připravenou jíšku zalijeme uzeným vývarem, přidáme fazole a uvaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme nakrájené uzené maso, podle chuti osolíme a posypeme usekanou petrželkou.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Fotky receptu Polévka z fazolí a uzeného kolena:
Fotky vložil: damami,vilka,alenab,Nandiči