Použité suroviny receptu Polévka z játrové paštiky:
1,5 l vývaru z masa nebo masoxu
| 200 g játrové paštiky
| 50 g másla
| 40 g hladké mouky
| 1/16 l smetany
| 1 ks žloutek
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Polévka z játrové paštiky:
Játrovou paštiku prolisujeme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem a asi 20 minut povaříme. Takto připravenou horkou základní polévku přiléváme postupně k prolisované paštice a stále mícháme tak, aby se vytvořila kašovitá polévka s co nejmenším množstvím žmolků. Pak osolíme, opepříme a krátce zavaříme. Hotovou polévku z játrové paštiky zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a dále již nevaříme.
Fotky receptu Polévka z játrové paštiky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!