Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky:
1 Hlava, nožky a žebra z králíka
| dle chuti: Kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
| 2 zrnka pepře
| 1 zrnko nového koření
| 1 dl mléka
| 1 žloutek z čerstvého vejce
| 1,4 l vody
| dle chuti: pažitka, sůl a masox
| Žemlové knedlíčky:
| 1 žemle
| 4 lžíce mléka
| 20 g másla
| 1 vejce
| 2 až 3 lžíce strouhanky
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: muškátový květ
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky:
1. Králičí hlavu a ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření a pod pokličkou uvařte doměkka.
2. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu.
3. Měkké maso vyjměte, oberte z kostí a drobně pokrájejte, vývar proceďte a zavařte do něj žemlové knedlíčky.
4. Pak přidejte maso, mrkev pokrájenou na kostičky a opět polévku přiveďte k varu.
5. Přidejte mléko, v němž jste rozkvedlali žloutek a přihřejte, avšak nevařte.
6. Polévku dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Žemlové knedlíčky:
Žemli pokrájenou na jemné kostičky pokropte mlékem rozšlehaným s vejcem a nechejte prosáknout. Přidejte rozehřáté máslo, rozsekanou petrželku, strouhanku, sůl a koření, promíchejte a udělejte malé knedlíčky. Zavařte je do vařící polévky (nebo do vařící osolené vody, má-li vývar zůstat čirý) a vařte asi 3 až 4 minuty.
Fotky receptu Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!