Použité suroviny receptu Polévka z krup, zeleniny a cizrny:
200 g malých krup
| 80 g cizrny
| po 1 mrkvi a cibuli
| 2 str. česneku
| sůl a pepř
| máslo a vývar
| bylinky
| chléb
Postup přípravy receptu Polévka z krup, zeleniny a cizrny:
Kroupy propereme v horké vodě. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek utřeme se solí a pepřem. Mrkev nastrouháme nahrubo. Cizrnu namočíme přes noc.
Nabobtnalou cizrnu scedíme, propláchneme a uvaříme v nové studené vodě doměkka. Potom ji scedíme a necháme okapat.
Na másle orestujeme cibuli, přidáme vyprané okapané kroupy, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Ke konci vaření, přidáme do polévky nastrouhanou mrkev, okapanou cizrnu a česnek. Necháme ještě 10 minut povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Polévku ozdobíme bylinkami. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Polévka z krup, zeleniny a cizrny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!