Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 47 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z kuřecího masa, vína, rajského protlaku a žampiónů:
2 dl bílého vína
| 2 lžíce sladké papriky
| 1/2 l drůbežího vývaru
| petrželka a sůl
| 1 cibule velká
| 100 g žampiónů
| 6 str. česneku
| 2 lžíce raj. protlaku
| 4 stehenní kuřecí řízky bez kosti
| pepř
| 3 lžíce sádla
| chilli, majoránka
Postup přípravy receptu Polévka z kuřecího masa, vína, rajského protlaku a žampiónů:
Žampióny pokrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Stehenní řízky z kuřete nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli, vhodíme maso a za stálého míchání na mírném ohni opékáme. Přidáme žampióny. Vmícháme červenou sladkou papriku, česnek, chilli papriku a ještě chvilku restuje. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
Pak přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 dl vína a půl litru drůbežího vývaru. Povaříme asi 5 minut a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Zdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.
Fotky receptu Polévka z kuřecího masa, vína, rajského protlaku a žampiónů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!